Firebrand Training Norway Blog

Problemer med cloud computing i Europa

leave a comment »

Cloud computing er fremtiden. Men hvor langt borte er denne fremtiden for oss i Europa? The New York Times har uttalt at EU lovgivningen forhaler implementeringen av cloud computing i Europa.  Streng personvernslovgivning fra de europeiske regjeringene hindrer det frie dataflow som kreves av cloud computing.

Bob Lindsay, personvernsdirektør for Hewlett-Packard (HP) Europa forklarer at restriksjonene «ikke dreper teknologien, men hindrer dens utvikling.» Det går rykter om at de store firmaer i IT industrien (inklusiv Microsoft, Google, HP og Oracle) sponser lobbyvirksomhet for å få løsnet opp for EU lovene.

I september 2009 oppfordret John Vasallo, jurist for Microsofts i Bruxelles, EU til å graduere personvernslovgivningen for forskjellige former for data. Nesten et år senere er det ennå ingen tegn på at restriksjonene blir endret.

Alternativet er å gjøre cloud computing sikrere. I HP’s laboratorier i Bristol utvikles det nye måter å kryptere data på før de anvendes i cloud computing. Håpet er at dette vil leve opp til personvernskravene fra de europeiske regjeringene. Softwaren kalles «HP Privacy Advisor» og HP har planer om å teste denne nye software som retter seg etter europeisk personvernslovgivning i år.

 

Advertisements

Written by Firebrand Training

oktober 12, 2010 kl. 8:51 am

Publisert i Cloud Computing

Tagged with

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: