Firebrand Training Norway Blog

Microsoft: Nettskydatabehandling reduserer karbonutslippene

leave a comment »

I følge TechWorld hevder Microsoft at nettskyteknologi kan redusere karbonutslippene med 30 % per person i året. Dette står i kontrast en påstand fra Greenpeace om at nettskyen faktisk er mer miljøskadelig.

Microsoft baserer uttalelsen på en undersøkelse utført av Accenture og WSP Environment & Energy. Undersøkelsen har sett på karbonavtrykket fra server-, nettverks- og lagringsinfrastruktur for distribusjonsstørrelser på 100, 1000 og 10 000 brukere. Det ble fastslått at jo mindre organisasjonen var, jo større var fordelen ved å bytte til nettskyen.

James Harris, direktør for nettskytjenester hos Accenture, forklarer: «Resultatene av undersøkelsen bekrefter det mange organisasjoner allerede har oppdaget: Nettskydatabehandling er mer økonomisk og IT-ressurser brukes mer effektivt når forretningsprogrammene kjører i et delt miljø.

«En av fordelene er nemlig at nettskydatabehandling gir flere rasjonaliseringsmuligheter, og dette bidrar til at energiforbruket per arbeidsenhet blir redusert, noe som bidrar til en vesentlig reduksjon i karbonutslippene.»

Advertisements

Written by Firebrand Training

november 12, 2010 kl. 2:14 pm

Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: