Firebrand Training Norway Blog

Den ideelle organiseringen av IT-team for virtualisering

leave a comment »

Denne uken så John Dix i Network World nærmere på hvilken IT-omorganisering som kreves for å muliggjøre effektiv nettskydatabehandling.

Han forklarer: «Selskapene har en tendens til å treffe veggen når 20 % til 40 % av miljøet har blitt virtualisert, fordi de ikke har administrasjonsstruktur og ekspertise til å håndtere viktige spørsmål som sikkerhetskopiering/gjenoppretting og samsvarskrav.

«Disse tingene er vanskelig nok på en god dag, men det er helt annerledes når felles virtuelle enheter for databehandling/lagring/nettverk beveger seg fritt omkring.»

Saken er at det ikke finnes noe enkelt svar som passer i alle situasjoner. Hos Cisco fortsatte John Manville, visepresident i IT Network and Data Services, først å lede teamet sitt på 450 medarbeidere i tradisjonelle avdelinger: plattformteam, lagringsteam, nettverksteam osv.

Han sa at dette førte til «sub-optimale utforminger av systemnivåene». I stedet gikk han over til «et arkitekturteam, et designteam, et implementasjonsteam og et effektivt driftsteam».

For å støtte dette opprettet han et horisontalt team for virtuelle tjenester. Han forklarer at det tok et år å få alt på plass, og «det var ikke enkelt, fordi ulike team var bekymret for at deres rolle ville bli overtatt av andre».

Manville konkluderer med at systemet fungerer nå: «Jeg tror de fleste har oppdaget at deres rolle blir mer omfattende, og at de kan ha mer direkte innvirkning på driften av denne organisasjonen.»

Advertisements

Written by Firebrand Training

november 26, 2010 kl. 2:12 pm

Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: