Firebrand Training Norway Blog

De 5 beste sertifiseringene for å gi deg en ny start i IT-bransjen

leave a comment »

Har du planer om å gå inn i IT-bransjen? Vi har laget en liste over de dem sertifiseringene vi tror er de mest effektive for å komme seg inn i IT-verdenen. Når du har en av disse, kan du begynne å skaffe deg erfaring og høyere sertifiseringer som vil gi deg en vellykket IT-karriere:

1. Comptia A+

A+-sertifiseringer anses av mange som en viktig milepæl for folk som vil komme seg inn i IT-bransjen. Comptia A+-sertifiseringen er bransjestandard for teknikere som arbeider med brukerstøtte for datamaskiner. Den gir kompetanse på slike områder som installasjon, forebyggende vedlikehold, nettverk, sikkerhet og feilsøking. Den inngår også i sertifiseringssystemet for bedrifter som Microsoft, Hewlett-Packard, Cisco og Novell, og har blitt et krav for deres tekniske personale. Sertifiseringen er oppnådd av over 700 000 personer over hele verden siden programmet ble startet opp i 1993.

2. Microsoft Certified Professional

Microsoft Certified Professional er første trappetrinn for alle typer Microsoft-sertifisering. Du blir en MCP når du består din første eksamen, og den oppdateres kontinuerlig etter hvert som du tar de mer avanserte kursene som for eksempel MCITP, MCTS, MCSD og så videre.

3. Cisco CCNA

CCNA krever dedikert opplæring, og enkelte kan nok synes det blir vanskelig hvis de er helt nye i IT-bransjen. Ciscos sertifiseringer er verdenskjent og høyt respektert. Når du har oppnådd sertifiseringen og fått litt erfaring, kan du gå videre til mer avanserte sertifiseringer som for eksempel CCNP.

4. MySQL

Sun MySQL database er verdens mest populære frie databasesystem fordi det er raskt, pålitelig, brukervennlig og gir dramatiske kostnadsbesparinger.

5. Sun Certified Java Programmer

Dette er første trinn på veien mot høyere Java-sertifiseringer, og beviser dine kunnskaper som Java-programmerer. Den eneste forutsetningen er at du må forstå grunnprinsippene for språket.

Advertisements

Written by Firebrand Training

september 19, 2011 kl. 9:55 am

Publisert i CCNA, CompTIA+

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: