Firebrand Training Norway Blog

Hyllest til en legende

leave a comment »

 

Verden har mistet en visjonær i dag. Steve Jobs var ikke bare ansiktet utad for Apple, han var et idol, en inspirasjon, en mester.

Apple sa i sin offisielle erklæring at Jobs hadde vært «kilden til utallige innovasjoner som beriker og forbedrer alle våre liv» og at han hadde gjort verden «uendelig mye bedre«.

 

Jobs fikk en tøff start på livet. Hans biologiske foreldre var en universitetslærer og en student og han ble adoptert og oppdratt av arbeidende foreldre som så vidt klarte å skrape sammen penger til å gi ham høyere utdannelse. Da han gikk på Reed College droppet han snart ut av skolen, men ble værende for å studere kalligrafi og andre fag som interesserte ham. Senere brukte han denne kunnskapen i produkter som han designet i mikroskopisk detalj.

Han startet Apple i 1979, sammen med Steve Wozniak, og skapte Macintosh. Jobs ble kastet ut av Apple i 1985. Da kjøpte han Pixar i 1986 og trådte inn i filmbransjen. Pixar skapte senere Toy Story, den mest populære animasjonsfilmen til dags dato.

Han returnerte til Apple i 1997 og ble satt inn som en «midlertidig administrerende direktør». Han ga Apple livet tilbake − men han ga seg ikke med det. Hans forkjærlighet for musikk kom tilbake, og han endret verden på nytt. iPod endret alt. Først på grunn av den lille størrelsen og den raske synkroniseringen. Deretter overtalte han plateselskapene til å selge musikk digitalt. Innen ett år hadde nesten 100 millioner sanger blitt solgt, og iPod satt på 70 % av musikkspillermarkedet.

Hans neste store bragd var iPhone − han ga oss teknologi som var, for å bruke hans egne ord, «fem år før noe som fantes på andre telefoner». Andre firmaer fulgte etter, men ikke raskt nok. I midten av 2011 ble Apple verdens største produsent av mobiltelefoner basert på fortjeneste.

Hans siste bidrag til teknologiverdenen var iPad som endrer hvordan mennesker jobber og leker på.

Jobs fortalte avgangsstudentene ved Stanford at «Ingen ønsker å dø. Selv mennesker som ønsker å komme til himmelen, vil ikke dø for å komme dit. Og likevel er døden den destinasjonen vi alle deler. Ingen har noen gang unnsluppet den. Og det er slik det skal være, for døden er trolig livets aller beste oppfinnelse.» Jobs siste ord til avgangsstudentene ved Stanford var «Vær sultne. Vær tåpelige».

Nå er det opp til Apple å vise at Jobs virkelig har etterlatt seg en arv som de kan bygge på, at de kan være like kreative som under hans ledelse og fortsette å revolusjonere verden.

Advertisements

Written by Firebrand Training

oktober 5, 2011 kl. 2:00 pm

Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: