Firebrand Training Norway Blog

Internet Explorer ikke populært nok lenger!

leave a comment »

Siden oppstarten på midten av 90-tallet har Microsoft Internet Explorer`stått for mer enn 50 % av Internett-trafikken. Men nå etter mer enn et tiår er ikke lenger Internet Explorer den nettleseren som foretrekkes av folk flest.

Microsofts nettleserandel står på 49,6 %, noe som for det meste skyldes at de knapt eksisterer på markedene for mobiltelefoner og tavle-Pcer, noe som i følge Netmarketshare.com står for 6 % av nettrafikken. Safari har for øyeblikket 62,17 % av mobiltrafikken, noe som bidrar til Internet Explorers minskende andel. 

Firefox er den nest mest brukte nettleseren med 21,20 % av trafikken, etterfulgt av Google Chrome som har 16,60 % og Safari som står for 8,72 %. Etter hvert som tiden går øker konkurrentene til Internet Explorer stadig sine andeler. Spørsmålet er nå om Microsoft kan gjenvinne de tapte andelene eller om de sakte, men sikkert forsvinner ut av livene våre?

Men faktum er at Microsofts Internet Explorer fortsatt står for mer nettrafikk enn Firefox, Google Chrome og Safari til sammen. Så det neste spørsmålet er om noen av disse tre noen gang vil oppnå samme posisjon som Internet Explorer har hatt i over et tiår?

Advertisements

Written by Firebrand Training

november 4, 2011 kl. 10:28 am

Publisert i General

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: