Firebrand Training Norway Blog

Virksomheter dropper fastnettet

leave a comment »

Hver fjerde danske virksomhet har valgt å droppe fastnettforbindelsen. Basert på intervjuer med 3750 virksomheter fremgår det av Aalunds telebarometer at 27 % av danske virksomheter har byttet ut fastnettet deres med mobiltelefoner eller andre alternativer og tallet er stigende. Tallene får støtte av en undersøkelse foretatt av Userneeds for Telenor blant 800 danske ledere, hvor 28 % enten har avviklet fastnettforbindelsen eller forventer å gjøre det innen de neste 3 årene.

De fleste virksomheters foretrukne løsning er mobiltelefoni, fordi det gir mer fleksibilitet i forhold til vedlikehold og abonnement.

Slike forhold kombinert med en mer effektiv hverdag for den enkelte medarbeider, er med på å gjøre en forskjell på virksomhetenes bunnlinjer”, sier bedriftsleder hos Telenor, Jesper Hansen i en pressemelding.  

En av virksomhetene som har avviklet deres fastnettforbindelse er revisjonsfirmaet Nielsen & Christensen, som har redusert 30 % av deres teleutgifter.

”Det har gått over all forventning. Vi sparer 30 prosent på våre samlede teleomkostninger i året. Våre medarbeidere har fått en større mobilitet i deres arbeidsdag, og vi eliminerer på den måten mye unødvendig bruk av tid. Det betyr fornøyde medarbeidere, og vi er som virksomhet mer tilgjengelige for kundene våre enn tidligere”, sier Finn Korgaard, direktør.

Netplan gir virksomheter råd om it- og telekommunikasjon, og en av deres teleeksperter mener at tiden ganske enkelt er løpt fra fastnettet og det kan antas at virksomheter nå vil se på billigere eller helt gratis alternativer.

”Mobilitet er fokuset når virksomhetene velger teleløsning. Noen bransjer er mer opplagte enn andre, f.eks. håndverkere eller selgere som allerede er på farten. Men selv på de arbeidsplassene hvor man tradisjonelt sitter benket foran skjermen, bruker man også mobiltelefoner i mye større utstrekning”, sier Torben Rune fra Netplan.

Som sagt finnes det alternativer som på lang sikt vil være billigere. Et av dem er Microsoft Lync, en ny generasjon av Unified Communications-løsninger. Den gir en ny sammensatt brukeropplevelse som gjør om enhver kommunikasjon til en interaksjon som er mer samarbeidende, engasjerende og tilgjengelig uansett hvor en er.

Vil du vite mer? Les mer på www.firebrandtraining.no.

Advertisements

Written by Firebrand Training

november 14, 2011 kl. 4:31 pm

Publisert i General, Lync

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: