Firebrand Training Norway Blog

Hackerangrep i stil med Die Hard 4

leave a comment »

I vår serie med innlegg om hackerangrep har det kommet frem enda et tilfelle. Denne gangen skal en vannforsyningspumpe ha blitt ødelagt etter et hackerangrep i den amerikanske delstaten Illinois. Den ble ifølge BBC satt ut av funksjon ved at hackere via nettverket til vannverket slo pumpen på og av, slik at den til slutt gikk i stykker. 

Hackerne skal ha stjålet brukernavn og passord fra et selskap som arbeider med kontrollprogramvare til industrisystemer, for eksempel vannpumpesystemer.  

Det føderale amerikanske politiet FBI og den amerikanske antiterrororganisasjonen Department for Homeland Security (DHS) har nå tatt tak i saken. Nok en gang kan vi si at dette illustrerer hvor avanserte og farlige disse angrepene har blitt. Før i tiden hadde vi bare hørt om disse angrepene i filmer som Die Hard 4, og en kan trygt si at man ikke kan gå på kompromiss med IT-sikkerheten. Kravene til sertifiserte, etiske hackere kommer til å øke, i et forsøk på å bekjempe den økende trusselen fra hackere. Derfor tilbyr Firebrand Training kurset Certified Ethical Hacking, som utdanner profesjonelle «cyberforsvarere» på fem dager. Det er ikke tid til å vente og tenke over det.

Advertisements

Written by Firebrand Training

november 23, 2011 kl. 12:59 pm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: