Firebrand Training Norway Blog

Ikke alle har hoppet på Cloud-bølgen ennå…

with one comment

Både store og små bedrifter har kommet godt i gang med skyløsninger på IT-området, det vil si at programmer ligger i «skyen» (på en datamaskin et annet sted enn hos bedriften selv) og ikke er installert på datamaskinen. Men de mellomstore bedriftene er ikke like mye på hugget. Det viser en undersøkelse fra Microsoft. Cirka 17 % av småbedriftene har gått over til Cloud-løsninger, mens bare 11% av de mellomstore bedriftene bruker Cloud. Direktøren for småbedrifter hos Microsoft, Erik Kaae, sier: ” Skybaserte IT-løsninger gir fordeler for småbedrifter, som kan overlate driften av IT-utstyret til en ekstern leverandør. De store bedriftene kan sikre seg større IT-fleksibilitet. – Men de mellomstore selskapene har gjerne en IT-avdeling selv, og føler de egentlig har svært god kontroll.”

Men Microsoft regner med at også de mellomstore bedriftene vil benytte seg mer av skybaserte IT-løsninger etter hvert.

Analyseselskapet IDC mener riktignok at Microsofts resultater ikke er helt presise. I de dataene som IDC har innhentet, henger de mellomstore bedriftene godt med, men IDCs tall gjelder for hele Norden og både private og offentlige bedrifter. Ifølge Anders Elbak, som er Research Manager hos IDC Danmark, avhenger resultatene av hvem og hvordan man har spurt. Dessuten sier han at enkelte bedrifter ikke ser på IT-løsningen sin som en skybasert løsning helt til de setter seg inn i det. Han mener at alle vil kunne bruke skybaserte e-postløsninger. Dessuten sier han: ”En skybasert løsning er nyttig hvis en bedrift for eksempel har behov for mye datakraft i en periode. De mange ulike typene IT-utstyr brukerne benytter seg av – fra PC-er til smarttelefoner – kan også være enklere å styre via skybaserte løsninger og en felles nettleser. For vekstvirksomheter er skybaserte løsninger svært nyttige. De kan enkelt innføre nye programmer etter hvert som det blir behov for det. Og de kan legge til nye brukere løpende”.

Som leverandør av IT-undervisning og sertifisert Microsoft-partner mener Firebrand Training at Cloud computing er en drivkraft for IT-fremskritt.

Advertisements

Written by Firebrand Training

november 24, 2011 kl. 11:19 am

Publisert i Cloud Computing, General

Én kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] ha en cloud-tjeneste. Kevin Turner innser riktignok at det fortsatt er langt frem (se innlegget ”Ikke alle har hoppet på Cloud-bølgen ennå…”), men om få år vil cloud være den mest naturlige løsningen for å få levert IT-tjenester. Der […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: