Firebrand Training Norway Blog

Hva kommer til å dominere det teknologiske landskapet i 2012?

leave a comment »

Analysehuset Gartner har sett på de mest fremtredende teknologitrendene i 2012 som de mener bedrifter er nødt til å forberede organisasjonen og infrastrukturen på.

1: Tablet-datamaskiner og smarttelefoner
Den viktigste trenden bedriftene må forholde seg til, er tablet-datamaskiner og smarttelefoner, fordi det i dag forventes at man kan ta med seg og bruke sin egen smarttelefon, tablet-datamaskin eller annen datamaskin på jobben. Utfordringene kommer blant annet til å være sikkerheten, men også å bruke et helt annerledes operativsystem enn Windows, som de fleste arbeidsplasser bruker.

2: Mobilapplikasjoner og grensesnitt
Spådommene går i ulike retninger når det gjelder mobilapplikasjoner. Det skjer interessante ting innen touch-teknologi, bevegelsessensorer og stemmestyring, og dette kommer til å prege hverdagen vår de neste par årene.

3: Intelligente forutsigelser av handlingene dine
”Kontekstsensitiv datamaskinbruk,” der data om handlingene våre, omgivelsene våre, posisjonen vår, vanene våre, plattformene våre og mange andre ting brukes til å filtrere dataene, gjør brukeropplevelsen mer personlig, men vi sparer også tid når vi skal søke etter noe.

4: Applikasjonsbutikker
Det blir flere applikasjonsbutikker, noe som fører til at bedriften kan kjøpe, håndtere og kontrollere de forretningskritiske applikasjonene som de mener de trenger.

5: Internet i alt
Kameraer, biler, sensorer til måling av for eksempel luft, temperaturer, elektrisitet, varme osv. vil bli koblet til nettet. Det krever en sentral styring i bedriftene, slik at data ikke ”forstyrrer” hverandre.

6: Neste generasjons analyseteknologi
I fremtiden kommer det til å handle om å raffinere analyseverktøyene slik at det blir mulig å bruke data til å fatte de riktige kollaborative forretningsbeslutningene.

7: Mye data
Å håndtere store datamengder er en vanskelig oppgave. Derfor vil bedriftene måtte utvikle kompetanse og systemer til å håndtere de store datamengdene.

8: Minne i alt
Flash-minne i mange ulike typer apparater, og da særlig servere og datamaskiner. Lavere varmeutvikling, mindre krav til plass, bedre ytelse og lengre holdbarhet.

9: Servere med svært lavt strømforbruk
Gartner mener det vil være etterspørsel etter små og strømbesparende servere som kan håndtere svært store datapakker.

10: Cloud computing
Neste fase i cloud-utviklingen er utviklingen av cloud-apper til både private og offentlige skyer, samt fokus på sikkerhet og styring.

Advertisements

Written by Firebrand Training

desember 1, 2011 kl. 11:06 am

Publisert i General

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: