Firebrand Training Norway Blog

Chrome er nå den nest mest utbredte nettleseren i verden

leave a comment »

Ifølge webanalysefirmaet StatCounter tar Google Chrome innpå Mozillas Firefox og inntar nå andreplassen når det gjelder nettrafikk på verdensbasis.

StatCounter, som måler nettleserbruk ved hjelp av gratis analyseverktøy som firmaet tilbyr på nettsteder, har kommet frem til at Chrome nå har 25,7 % brukerandel, og ikke 16,60 % (se Internet Explorer ikke lenger hot), noe som er 0,5 prosentpoeng mer enn Firefox.

Bare i år har Google Chromes brukerandel steget med 10,8 prosentpoeng, noe som vil si at Chrome har overtatt nesten hele brukerandelen som Firefox og Mozilla har mistet (henholdsvis 5,5 og 6,3 prosentpoeng).

Det endrer likevel ikke det faktum at Internet Explorer har en klar ledelse med anslagsvis 40,6 %.

Et annet webanalysefirma, Net Applications, har også kommet frem til at Chrome har vunnet brukerandeler, men ikke i så stor grad som StatCounter sier. Net Applications anslår at Google Chrome har 18,2 % av nettlesermarkedet og dermed fortsatt ligger bak Firefox, som har 22,1 %.

Basert på Net Applications’ tall vil Chrome imidlertid ta igjen Firefox i 2012 og overta andreplassen på nettlesermarkedet.

Samtidig vil Internet Explorers brukerandel falle til mellom 47 og 49 %. Begge analysefirmaene mener imidlertid at Internet Explorer nå har lagt den største nedgangen bak seg, og at man derfor kan anta at tallene deres i fremtiden vil ligge stabilt på mellom 40 og 46 %.

Advertisements

Written by Firebrand Training

desember 13, 2011 kl. 9:15 am

Publisert i General

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: