Firebrand Training Norway Blog

Julen er en yndet årstid for IT-kriminelle

leave a comment »

Julen er en travel tid, og vi handler som gale på nettet, der IT-kriminelle står i kø for å svindle forbrukerne. IT-kriminelle har det ekstra travelt rundt jul, og de blir stadig flinkere i sine forsøk på å lokke penger ut av folk. De bruker for eksempel bannerreklamer, der godtroende nettbrukere blir fanget i en ond sirkel og mister sparepengene sine eller koster firmaet en del penger.

I USA og Storbritannia advares det nå om et nytt triks som er rettet mot juleshoppere. Trikset består i å lokke til seg folk med et gavekort fra iTunes: Du mottar en e-postmelding, med gavekortet, som ligner på en offisiell iTunes-melding (”official@itunes.apple.com”). Vedlagt finner du en zip-fil som lokker med en kode som skal utløse 50 dollar. Men så snart du åpner filen, blir datamaskinen infisert. Hackerne får tilgang til å stjele dine personlige opplysninger, for eksempel kredittkortinformasjon eller passord fra datamaskinen ved hjelp av programvare som kan spore tastetrykk.

Så langt er trikset bare blitt brukt i USA og England, men det kan raskt spre seg til Norge, Sverige, Danmark og andre land.

Advertisements

Written by Firebrand Training

desember 19, 2011 kl. 9:16 am

Publisert i General, IT Security

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: