Firebrand Training Norway Blog

Microsoft krever at du tar ansvar ute i skyen.

leave a comment »

Ditt innhold ute i «skyen» blir holdt nøye øye med. Det skal ikke mye til før Microsoft lukker SkyDrive-kontoen din (en gratis skybasert lagringstjeneste på en webleser). Nylig lagde en mann en tegning av to danske kravlenisser som viser nissenes bak og testikler, på SkyDrive-kontoen sin. Dermed ble kontoen stengt til han fjernet tegningen. Tegningene overskrider Microsofts’ grenser for støtende innhold.  
Mannen skriver i en e-post til Microsoft:

«Den lå der faktisk også første gang, uten at jeg fjernet den, men de har åpenbart fått øye på den senere. Det er kanskje litt sneversynt å stenge SkyDrive-kontoen på grunn av denne tegningen. Jeg har den bare fordi den er morsom, men Microsoft har åpenbart ingen humor,» skriver han i en e-post.
Historien kan få alvorlige konsekvenser for Microsoft – og andre skyleverandører, og den gjenoppliver debatten om hvorvidt skyer er sikre eller ikke.

«Fundamentet under skyen forsvinner når man ikke kan regne med at tingene er sikre når de legges på en server drevet av et stort, velrenommert firma. At det er amerikanske moralske normer som avgjør hva som er passende innhold, gjør ikke saken bedre. Hvis upassende innhold skal frasorteres, vil det jo være store deler av den danske kulturarven som aldri kan lagres i skyen,» fastslår jurist i Forbrukerrådet, Martin Salamon.

Ikke desto mindre skal man også være klar over at det kan ta tid å etablere og opprettholde vellykkede rutiner for skyen.

Advertisements

Written by Firebrand Training

januar 20, 2012 kl. 10:11 am

Publisert i Cloud Computing

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: