Firebrand Training Norway Blog

Hvorfor oppgradere til Windows Server 2012

leave a comment »

Ed Bakers live Windows Server 2012 spørsmål og svar var en stor suksess, og vi klarte å innhente mye informasjon om forbedringene og de nye egenskapene. Så her er noen av de mange grunnene til at vi mener du bør oppgradere til Windows Server 2012.

Hyper-V-replika

Hyper-V er Microsofts svar på VMware og blir kalt den viktigste endringen i serververdenen. Selv om VMware har blitt en ekstremt vellykket virtualiseringsplattform, hevder mange IT-teknikere at den har blitt overgått av Hyper-V på mange områder. Og med utgivelsen av nye Windows Server 2012 har enda flere funksjoner kommet ut, og en av de viktigste er Hyper-V-replikaen.

 

Hyper-V-replikaen er en replikasjonsmekanisme som er et nødgjenopprettingsverktøy som fjerner behovet for kompliserte og dyre replikasjonsløsninger. Den logger endringer av diskene i VM og bruker komprimering til å spare på båndbredde og kopierer fra en primær server til en replikaserver. Du kan lagre flere øyeblikksbilder av et VM på replikaserveren og velge det du ønsker å bruke.

SMB 3.0

SMB-protokollen (Server Message Block, servermeldingsblokk) har blitt betydelig forbedret i både Windows 8 og Server 2012. Den støtter nå nye filserverfunksjoner, inkludert SMB Scale Out, VSS for SMB-fildeling, SMB Multichannel, SMB gjennomsiktig nødomkopling, SMB Direct, SMB PowerShell, SMB-katalogleasing og SMB-kryptering. I tillegg fungerer den også veldig godt med Hyper-V.

Valgfrihet innen grensesnitt

Hvis du installerte Server Core i tidligere Windows Servers, kunne du bare ha kommandolinjen som grensesnitt. Men nå gjør Server 2012 brukergrensesnittet til en funksjon som kan slås på og av etter behov.

Dynamisk tilgangskontroll (DAC, Dynamic Access Control)

Selv om mange hevder at Microsoft har mistet fokus på sikkerhet i løpet av de siste årene, hjelper DAC IT-teknikere med å skape mer sentraliserte sikkerhetsmodeller for tilgang til nettverksressurser ved å merke følsomme data både manuelt og automatisk, noe som er basert på flere faktorer, som filinnholdet eller skaperen.

Advertisements

Written by Firebrand Training

september 27, 2012 kl. 7:21 am

Publisert i Microsoft

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: