Firebrand Training Norway Blog

CompTIA – historie og sertifiseringer

leave a comment »

CompTIA leverer leverandørnøytrale sertifiseringer i hele verden og er en anerkjent bedrift i IT-bransjen. De tilbyr 16 sertifiseringseksamener innen PC-support, nettverk, servere, opplæring, Linux, sikkerhet, IT-salg, grønn IT med mer.

CompTIA står for «The Computing Technology Industry Association» og har levert sertifiseringseksamener av øverste klasse i over 15 år.

Deres sertifiseringer er nå blant de mest anerkjente i bransjen. Tusenvis av bedrifter setter nå sin lit til CompTIA-standardene for å få en pålitelig antakelse av hvor sannsynlig det er at en ansatt vil lykkes.

Også bedrifter som har sine egne sertifiseringsprogrammer, bruker CompTIA-eksamener for å gi en bransjestandard for ferdigheter på grunnleggende nivå som forutsetninger eller valgemner i sine sertifiseringsprogrammer.

CompTIA støtter IT-bransjen gjennom utdannings- og forsvarsinitiativer samt filantropiske initiativer.

Her er noen av deres mest populære sertifiseringer:

  • CompTIA A+ certification er for nyutdannede IT-teknikere og dekker forebyggende vedlikehold, grunnleggende nettverk, installasjon, feilsøking, kommunikasjon og profesjonalitet.
  • CompTIA A+N+certification er et dobbelt kurs som passer for alt fra nyutdannede til nettverksansvarlige og dekker administrasjon, vedlikehold, feilsøking, drift og konfigurasjon av grunnleggende nettverksinfrastruktur.
  • CompTIA Security+ certification er for erfarne sikkerhetsansvarlige og dekker systemsikkerhet, nettverksinfrastruktur, kryptografi, vurderinger og revisjoner.
  • CompTIA Server+certification er for erfarne IT-teknikere og dekker felt som RAID, SCSI, administrering av flere prosessorer og katastrofegjenoppretting.
  • CompTIA Strata certification er et perfekt første trappetrinn til en karriere innen IT. Mange som innehar Strata-sertifikater fortsetter å utdanne seg videre ved å ta IT-sertifiseringer på høyere nivå.

Du kan se hele oversikten for å planlegge karrieren din here

Advertisements

Written by Firebrand Training

mars 1, 2013 kl. 1:00 pm

Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: