Firebrand Training Norway Blog

Se de fem heteste IT-jobbene og hvordan du får dem med FTFL!

leave a comment »

MTA i Software Development FundamentalsFirebrands konkurranse Free Training For Life gir deg sjansen til å få akselerert opplæring helt gratis resten av livet. Det finnes ingen begrensninger. Dette betyr at du kan velge mellom samtlige av Firebrands mer enn 200 akselererte opplæringer og sertifiseringer, for eksempel fra Microsoft, Cisco, CompTIA, (ISC)2 og mange andre. Vinner du Free Training For Life, kan drømmejobben være innen rekkevidde, så ta en titt på de fem heteste jobbene under, og se hvilke sertifiseringer du må ta for å få dem!

FTFL

  1. IT-sikkerhetssjef

Sikkerhet er blant de heteste temaene hvert eneste år, og det skyldes sikkert alle de høyprofilerte cyberangrepene som koster kommuner og bedrifter både omdømme og millioner. IT-sikkerhetssjef er en av de mest ettertraktede titlene på området, og det er alltid stor etterspørsel etter slike folk. IT-sikkerhetssjefer har ansvaret for utvikling og implementering av sikkerhetspolicyer og bedriftens sikkerhetsarkitektur. For å begynne ferden mot stillingen som IT-sikkerhetssjef kan du begynne med CompTIA A+ eller Network+. Sertifiseringene A+ og Network+ gir deg grunnleggende innsikt i PC-maskinvare, sikkerhet og nettverk, og denne innsikten kan du bruke i mange sammenhenger. SSCP-sertifiseringen til (ISC)2 er også en veldig nyttig sertifisering, og denne kan du ta når du har fått ett års erfaring med IT-sikkerhet. SSCP-sertifiseringen gir deg mer avanserte ferdigheter innen kryptografi, risiko og gjenskaping og håndtering av skadelig kode. Alt dette er ferdigheter som også vil hjelpe deg godt på vei mot drømmejobben som IT-sikkerhetssjef. Etter tre til fem år i sikkerhetens tjeneste er ISACAs CISA-sertifisering perfekt. Den gir deg kunnskapen og ferdighetene du trenger for å sikre at bedriftens sikkerhetsprosedyrer kan beskytte informasjonsressursene. Du kan også følge opp med en CISM-sertifisering for å få ferdigheter på områdene risiko- og hendelseshåndtering og programutvikling. Disse ferdighetene vil hjelpe deg å få roller innenfor styring av informasjonssikkerheten.

Mange regner CISSP-sertifiseringen til (ISC)2 som den beste innen IT-sikkerhet, og den vil uten tvil hjelpe deg i din karriere på dette området. En CISSP-sertifisering lærer deg å håndtere både de administrative og tekniske sidene av fagområdet og gir deg ferdigheter innen teknisk sikkerhetsanalyse samt kommunikasjons- og nettverkssikkerhet. Det finnes også flere muligheter til å bygge videre på din CISSP-sertifisering hvis du trenger mer spesialisering. CISSP-ISSAP-sertifiseringen fordyper seg i detaljene på områder som sikkerhetskontrollsystemer og analyse av sikkerhetsarkitekturer. I tillegg kanCISSP-ISSEP lære deg mer om teknisk administrasjon og risikostyring.

  1. Sky-infrastrukturarkitekt

Markedet for skyteknologi vokser raskt. Derfor har etterspørselen etter IT-medarbeidere med kunnskap om nettskyen aldri vært høyere. Sky-infrastrukturarkitekt er en av de mest etterspurte jobbene. Dette er en rolle som involverer migrering og integrering av apper i skyen samt administrering av skybaserte servere.

Vanligvis bruker bedrifter en etablert leverandør av skytjenester, noe som begrenser mulighetene for opplæring en smule. Men med FTFL får du tilgang til et omfattende utvalg av skyrelaterte sertifiseringer, inkludert de følgende, som gir deg ferdighetene du trenger for å bli sky-infrastrukturarkitekt. Sertifiseringen Microsoft Specialist: Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions gir deg ferdighetene du trenger for å migrere bedriftens eksisterende infrastruktur til Azure, og du lærer også hvordan du administrerer Azure etterpå. Sertifiseringen Microsoft MCSA: Windows Server 2012 R2 gir deg ferdighetene du trenger for å administrere og implementere Windows Server 2012 og komponenter som Active Directory-domenetjenester og AD FS. Den gir deg også skyrelaterte ferdigheter som hjelper deg å bli sky-infrastrukturarkitekt.

Microsoft MCSE: Private Cloud lærer deg å bygge opp din egen private Microsoft-sky, og dette er svært nyttig i rollen som sky-infrastrukturarkitekt. Sertifiseringen gir deg ferdigheter på områder som for eksempel implementering av private skytjenester, problemhåndtering, optimalisering av skybasert infrastruktur og konfigurering av private skyer, både med selvbetjening og flere kunder. En annen mulighet er VMwares vSphere [V6]-sertifisering, som omfatter elementer innen skyteknologi. Denne sertifiseringen lærer deg om administrering av virtuelle maskiner, konfigurering og administrering av virtuell lagring og virtuelle nettverk samt installering og vedlikehold av vSphere.

  1. Sertifisert etisk hacker

Sertifiserte etiske hackere er de som kan motvirke og forebygge trusselen som ondsinnede hackere utgjør for bedriften. Den stadig økende trusselen som ondsinnede hackere utgjør, er grunnen til at etterspørselen etter sertifiserte etiske hackere har økt så kraftig.

På veien mot en jobb som sertifisert etisk hacker får du bruk for grunnleggende kunnskap om systemer og nettverk. Sertifiseringene Microsoft MTA Networking, Security & Windows Server Administration, CompTIA A+ og Network+ er alle gode sertifiseringer som gir deg den nødvendige kunnskapen. MTA dekker ikke de samme maskinvaretemaene som A+ eller Network+, men den gir dypere innsikt i serveradministrasjon og baserer seg på Microsoft-teknologi. Som neste skritt kan Security+ gi deg flere ferdigheter innen sikkerhet. Sertifiseringen tar for seg ting som overholdelse av krav og driftssikkerhet, tilgangs- og identitetskontroll samt kryptografi. I tillegg vil Ciscos CCNA-sertifisering gi deg flere ferdigheter på området nettverk. Sertifiseringen gir deg kunnskap om for eksempel LAN-svitsjingsteknologier, IP-adresse- og rutingsteknologier samt sikkerhet for enheter i nettverk. Når du har om lag to års erfaring fra IT, er du klar til å ta kurset Certified Ethical Hacker. Det gjør deg klar for en jobb innen etisk hacking. Du får avansert kunnskap om trojanske hester og inntrenging via bakdører, virus og ormer, øktkapring og SQL-innsetting. Alt dette er nødvendig og svært viktig kunnskap for en etisk hacker, slik at du kan gjennomføre komplette kontroller av sikkerheten i en bedrift og avdekke svakheter som kan utnyttes av ondsinnede.

Sertifiseringen Computer Hacking Forensics Investigator gir deg mer kunnskap om kontrollprosedyrer og vil gjøre deg bedre rustet til å svare på angrep. Dette er en sertifisering som kan gi deg et fortrinn overfor andre etiske hackere i kampen om jobbene.

  1. Webutvikler

Alle bedrifter har nettsted nå til dags, og det fører til stor etterspørsel etter webutviklere som kan utvikle og vedlikeholde dem. En MTA i Software Development Fundamentals eller HTML5 App Development Fundamentals vil gi deg de grunnleggende ferdighetene du trenger for å bli webutvikler. Du får kjerneferdigheter innen programmering og generell programvareutvikling som kan brukes i alle webutviklerroller.

For å få de avanserte ferdighetene du trenger for å bli webutvikler, kan du for eksempel ta kurset Microsoft MCSD: Web Applications. Dette kurset lærer deg å lage og implementere moderne webapper, og du får samtidig en innføring i kodespråk som HTML5, CSS3 og JavaScript. Det gir deg også grunnleggende programmeringsferdigheter som for eksempel programlogikk, utvikling av brukergrensesnitt og datalagring.

  1. Prosjektleder

Free Training For Life kan gi deg en karriere innen prosjektledelse. Kunnskap på dette området kan brukes i mange forskjellige sammenhenger, og det er derfor gode muligheter for folk med sertifisering innen prosjektledelse. Du bør begynne med kurset PRINCE2 Foundation and Practitioner. Det gir deg rammeverket du trenger for å jobbe med prosjekter, og er svært populært i hele Europa. Du lærer hvordan du kan strukturere og styre prosjektene dine med forskjellige planleggings- og organisasjonsteknikker. Kurset tar også for seg håndtering av endringer og risikoer.

Når du har de nødvendige forkunnskapene, kan du fortsette med PMIs PMP-kurs. Det dekker mer detaljert planlegging og tettere styring av prosjektene dine. Du lærer også å styre budsjetter, kommunikasjon, kvalitetsstyring og mye mer. Lærer du deg deretter fleksible metoder, får du en attraktiv CV og blir en bedre prosjektleder. Kurset PRINCE2 Agile lærer deg å kombinere PRINCE2 og fleksible metoder i prosjektene dine. Du får grunnleggende ferdigheter innen fleksible metoder og lærer hvordan disse metodene kan brukes. Dette hjelper deg å reagere mer effektivt på uforutsigbare endringer.

Free Training For Life har ingen begrensninger, noe som betyr at du kan gjøre akkurat hva du vil med karrieren din. Du kan holde deg på toppen av karrierestigen resten av livet takket være de mest oppdaterte ferdighetene og sertifiseringene, og de kan åpne dører som du ikke engang har drømt om.

Du kan ta kurs og sertifiseringer fra (ISC)2, APMG, AXELOS, CISCO, CompTIA, EC-Council, ISACA, Linux, Microsoft, The Open Group og mange andre. Med Free Training For Life kan du drømme stort og akselerere karrieren slik du selv vil.

 

Advertisements

Written by Firebrand Training

november 23, 2015 kl. 12:31 pm

Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: